English (UK)Serbian Latin

Fitinzi

fitinziElektrofuziono zavarivanje je pouzdan princip spajanja cevi od polietilena uz pomoć sigurnosnih fitinga. U fitinzima su ugrađeni elektro-otporni navoji, na mestima dodira sa cevima, tako da dolazi do direktnog prenosa toplote. Ovaj proces je automatizovan i nakonhlađenja ostaje homogen i čvrst spoj.

barcodeSvaki fiting ima nalepnicu sa bar-kodom, koji sadrži sve informacije potrebne za proces zavarivanja, kao i za praćenje toka materijala i delova. Ovaj kod se očitava na mestu montaže pomoću optičkog (laserskog) čitača kojim je opremljena mašina. Zatim mašina automatski određuje parametre zavarivanja (temperaturu, vreme grejanja, vreme hlađenja) uzevši u obzir i spoljnu temperaturu (dobijenu sa senzora na mašini). Svi podaci o izvršenom zavarivanju se zatim čuvaju u mašini.

Fitinzi su se izuzetno pokazali u praksi po više pitanja:

  • * pouzdanost spoja

  • * ekonomičnost radova

  • * brzina izvođenja radova

  • * jednostavno rukovanje

  • * izdržavanje ekstremnih vremenskih prilika (nema potrebe za zaštitom ni na -10ºC)

  • * mogućnost montaže na malom prostoru pri popravki i prepravki na već postojećim mrežama (drastično smanjujući troškove zemljanih radova)

  • * mogućnost predmontaže cele mreže, i to bez držača uz korišćenje samo jedne mašine za zavarivanje

 

sedlaSvi fitinzi u našoj ponudi su od renomiranih evropskih proizvođača, i izrađeni su prema važećim standardima i podležu sistemima kontrole prema ISO9002, pa čak neki proizvođači imaju 2-3 puta strožiju samokontrolu od propisane.

Fitinzi su dostupni u velikom rasponu prečnika (najčešće se koriste Ø20 pa do Ø250) i oblika (kolena, račve, sedla, prelazni komadi na drugi prečnik, prelazi na čelik...). KXrayatalozi i cenovnici Vam mogu biti dostavljeni na zahtev.

Ukoliko ste u dilemi za izbor fitinga ili imate problem, kontaktirajte nas jer su naši stručnjaci uvek spremni da pomognu u izboru odgovarajućih fitinga, daju savet ili čak priskoče u pomoć na terenu, ukoliko je to potrebno.

София Дървен материал цени

София Дъски цена